Mjölkfria Recept

Recept på mjölkfria pannkakor

Ett enkelt och gott recept mjölkfria pannkakor!

Letar du efter ett enkelt och gott recept på mjölkfria pannkakor? Vi har en tradition hemma hos oss att den som fyller år får välja maten, så på min sambos 28 årsdag så var det pannkakor som önskades.
Men med ett barn som är allergiskt mot mjölkprotein så är det inte bara att slänga ihop pannkakor på
det gamla vanliga sättet som vi alltid gjort, utan det krävdes lite research för att hitta bra produkter som kan ersätta mjölken och lite trial and error.

Vårt recept på mjölkfria pannkakor

3 st ägg
4 dl Oatly havredryck
2 dl Oatly iMat
2 msk mjölkfritt smör
2,5 dl mjöl och en nypa salt.

Jag blandade mjöl och salt i en bunke. Sedan vispade jag i hälften av havredrycken samt hälften av iMat och vispade till en slät smet. Slutligen så vispade jag i resten av havredrycken, iMat och äggen.

Sedan smälte jag det mjölkfria smöret i stekpannan och vispade ner smeten. Samma recept kan även användas för plättar så jag passade på att steka hälften pannkakor och hälften plättar.

Resultat

Jag tycker att resultatet blev vlädigt gott, jag serverade den tillsammans med Oatly Glass med chokladsmak (läs min recension av den här) så hittade vi en rätt som hela familjen gillade, även vår lilla dotter.

Bild föreställande mjölkfria pannkakor med glass
Så här blev min mjölkfria plättar som serverades med Oatlys mjölkfria choklad glass
Bild föreställande mjölkfria pannkakor med glass
Så här blev min mjölkfria pannkakor som serverades med Oatlys mjölkfria choklad glass

 

 

Mjölkfria alternativ till mjölk och smör

Då en av anledningarna till att jag har denna bloggen är att tipsa om mjölkfria alternativ till mejeriprodukter så kommer jag skriva lite mer om vilka produkter jag använde istället för mjölk och smör.

Oatly Havredryck

Bilden föreställer Oatly Havreryck

Oatly Havredryck är ett mjölkfritt alternativ gjort på havre. Drycken har en liten gulaktig ton men jag tycker att den funkar bra som ersättning för mjölk. Den kan både drickas som den är samt användas i matlagning.

Läs mer om produkten och beställ den online på våran systersida, https://www.nocow.se/oatly-havredryck-1liter

Oatly iMat

Produktbild på Oatly iMat

Oatly iMat är ett mjölkproteinfritt havrebaserat alternativ till matlagningsgrädde. Den ser ut som vanlig matlagningsgrädde och funkar utmärkt till matlagning. Den har en fetthalt på 13 % och samma konsistens som vanlig matgrädde, vill man ha den lite tunnare så går det utmärkt att späda ut den med Havredrycken ovan.

Läs mer om produkten och beställ den online på våran systersida, https://www.nocow.se/oatly-imat-1-liter

 

Carlshamn Mejeri Mjölkfritt Flytande 80%

Produktbild Carlshamn Mejeri Mjölkfritt Flytande

Som ett mjölkproteinfritt alternativ att steka pannkakorna i så använder vi Mjölkfritt Flytande 80 % från Carlshamn Mejeri. Eftersom det är gjort på rapsolja och innehåller Omega 3 så känns det som ett nyttigt alternativ.

Läs mer om produkten och beställ den online på våran systersida, https://www.nocow.se/carlshamn-mjolkfritt-flytande-margarin

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *